KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Nurettin Topçu Anadolu Lisesi

Nis

Vatan sevgisi, geçmişte yaşamış atalarımıza yönelik bir minnet borcu olmanın yanı sıra gelecekte vatanın emanet edileceği gençlere bırakılması gereken kutsal bir mirastır.ÇEDES Projemizin bu ayki değer konusu olan "VATANSEVERLİK" kapsamında Şeyhadil Mezarlığındaki Şehitliği ziyaret ederek bizlere bu vatanı emanet eden şehitlerimiz için dualar okuduk, fidan dikimi gerçekleştridik.Daha sonra KAHRAMANMARAŞ'ımızın Kurtuluşu hareketinin başlatıcısı olan Sütçü İmam'ın Türbesini ziyaret ettik. Ramazan ayı'nda olmamız sebebiyle okulumuzun yanındaki Hz.Ali Cami'sini ziyaret ederek iftar programına katılım sağladık.

Mrt

'Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer;

O ne müdhiş tipidir: Savrulur enkâz-ı beşer...' Çanakkale Şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz.

Mrt

'Çünkü insandı daha.Sömürmez,yağmalamaz,talan etmezdi.Ve bunlar için savaşmazdı.Yaşamasını da bilirdi adam gibi ölmesini de.Adalet,vatan ve istiklal.Yaşamak da ölmek de.Savaş da barış da bunlar içindi.Çünkü o garbın mazlum evladıydı.Garb’ın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar; Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir îmânı boğar, "Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar?' 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Üstad Mehmet Akif Ersoy u anma İlçe programı okulumuz tarafından gerçekleştirilmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

'Her Ferdi Kahramandır MARAŞ'ımın.' 22 gün 22 gece süren direnişin ardından işgalcileri kovmayı başaran Kahramanmaraş'ımızın kurtuluşunun 104.yıl dönümü münasebetiyle okulumuz öğrencilerine Tarihci yazar Mehmet IŞIK tarafından KURTULUŞ Sunumu gerçekleştirilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca 2023-2024 eğitim-öğretim  yılının ilk dönemi biterken  öğrencilerin  keyifli ve öğretici bir hafta ile derslere ara vermesi amaçlanarak  birinci dönemin son haftası  dönem sonu faaliyet haftası ilan edilmiştir.Okulumuzda faaliyet haftasında okul içi ve okul dışı çeşitli faaliyetler  yapılarak etkin bir hafta ile birinci dönem sonlandırılmıştır.

Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi;

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokullar ve imam hatip okulları, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı il/ilçe spor müdürlükleri/Gençlik merkezleri ile Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Diyanet Gençlik Merkezleri iş birliğinde yürütülmekte olan bir projedir.

Ock

Diyanet İşleri Başkanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen ÇEDES( ÇEVREME DUYARLIYIM DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM) projesi kapsamında her ay belirlenen bir tema çerçevesinde etkinlik düzenlenmektedir. KASIM ayının değer konusu "SORUMLULUK ve ÖZDENETİM"  Olup bu  değerlerimizle ilgili okulumuzun DEĞERLER  KULUBÜ öğrencileri ile çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLER VARDIR,İNSAN DEĞERLERİYLE İNSANDIR.

Ock

Diyanet İşleri Başkanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen ÇEDES( ÇEVREME DUYARLIYIM DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM) projesi kapsamında her ay belirlenen bir tema çerçevesinde etkinlik düzenlenmektedir. Ekim ayın değer konusu EDEP,SAYGI VE NEZAKET  Olup bu  değerlerimizle ilgili okulumuzun DEĞERLER  KULUBÜ öğrencileri ile çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLER VARDIR,İNSAN DEĞERLERİYLE İNSANDIR.

Ara

Okul Sporları bilek güreşi il müsabakalarında Okulumuzu temsil eden öğrencimiz Cihad YOLDAŞ sağ ve sol bilek güreşi müsabakalarının her ikisini de yenilgisiz tamamlayıp iki adet birincilik kazanmıştır.

Öğrencimizi ve antrenör öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.

Mehmet Sadi ŞENKAYA

2023 2024  Eğitim Öğretim Yılına yenilenerek giriyoruz.

Ağu

2023-2024 eğitim ögretim yılı hazırlık çalışmaları kapsamında okulumuz bakım onarım işlemleri duvar korkuluk yenileme çalışmalarıyla devam etmektedir.